Pressemelding 22.11.2022

Werksta fortsetter å ekspandere i Norge gjennom oppkjøpet av DKselskapene, som driver totalt fire skade- og lakkverksteder i Drammen og Bergen.

DK Bilskadesenter, som ble opprettet i 1934 under navnet Drammen Karosserifabrikk, er et firma med lange tradisjoner. I dag omfatter virksomheten fire moderne verksteder, en i Drammen og tre i Bergen, med skade, lakk og glassreparasjon*. Selskapenes totale omsetning i 2021 var rett over 100 MNOK på årsbasis med 75 kompetente medarbeidere. Autorisasjoner eksisterer for tiden for Tesla og Ferrari, mens Jaguar, Land Rover og Porsche er i arbeid. Alle anlegg er Miljøfyrtårn** sertifisert. DK Bilskadesenter har vært eid av Cognia konsernet siden 2019.

Etter oppkjøpet av DK har Werksta totalt tolv anlegg i Norge. Ambisjonen er fortsatt vekst og å bli landsdekkende gjennom oppkjøp, og ved å starte nye verksteder. Etableringen i Bergen gir en plattform for videre vekst på Vestlandet. Det er også positivt med doblet kapasitet i Drammen, noe som gir mulighet til å ytterligere utvidet service til kundene og styrket tilstedeværelse omkring Oslo regionen.

-DK er et godt selskap med høyt kundefokus og er kjent for å levere høy kvalitet på både lakk- og karosseriarbeid. Vi har et klart ønske om å drive og videreutvikle virksomheten vår, og nå får vi nye erfarne og engasjerte medarbeidere med høy kompetanse med på laget. Vi skal sørge for å videreføre gode kundeopplevelser, i tillegg til å ta vare på de dyktige medarbeiderne, sier Trond A. Gudbrandsen, Administrerende direktør i Werksta Norge.

– DK har et meget godt omdømme i bransjen og er kjent for sin profesjonelle ekspertise og høye kundetilfredshet. Vi ønsker DK velkommen til Werksta, og ser frem til å fortsette utviklingen sammen, sier Catherine Sahlgren, konsernsjef for Werksta.
– Vi er stolte og takknemlige for det vi sammen med våre dyktige medarbeidere og lojale forretningspartnere, har fått til i løpet av de årene vi har drevet DK. Når vi nå velger å overlate stafettpinnen, føles det godt å gjøre det til Werksta, som deler vårt syn på hvordan vi kan opprettholde og utvikle sterke kunderelasjoner i skadebransjen samt satse videre på alle medarbeidere i DK, sier Grant Larsen, konsernsjef for Cognia.

Ved spørsmål, tak kontakt med:

Trond A. Gudbrandsen, Administrerende direktør, Werksta Norge, tel: + 47 415 44 078,
E-post: Trond.Gudbrandsen@werksta.no

Grant Larsen, Konsernsjef, Cognia, tel: +47 951 13 800,
E-post: grant.larsen@cognia.no

Om Werksta:
Werksta er Nordens ledende kjede av bilskadeverksteder, med over 80 verksteder I Sverige, Finland og Norge. Gruppen har 1 000 dyktige fagarbeidere og en årlig omsetning på over 150 millioner Euro i 2021. Werksta ønsker å være foretrukken partner for forsikringsselskap og kunder med bilskader, og sikter mot å ha bransjens høyeste kundetilfredshet. For mer informasjon se: www.werksta.no.

Om Cognia:
Cognia er et ledende konsern innenfor bilbransjen i Norge. Konsernet har en samlet omsetning på 3,1 milliarder i 2021, og har 650 ansatte fordelt på 20 lokasjoner i Vestfold og Telemark, Viken, Hedmark, Østfold og Bergen. Konsernet har en lang historie innenfor personbil- og lastebilvirksomhet, med etablering av Bil-Service Personbiler i 1937, bilSpiten i 1959 og Volmax i 1997. I tillegg til virksomheter innenfor personbil og lastebil, har konsernet en betydelig eiendomsportefølje samlet i Cognia Eiendom. Konsernet utvikler også ledende teknologiløsninger for transportbransjen gjennom selskapet Cognia Technology. For mer informasjon se www.cognia.no.

* Oppkjøpet inkluderer også et lakkverksted i Drammen, som fra januar blir samlokalisert med det store karosseriverkstedet.
** Miljøfyrtårn er et nasjonalt sertifiseringssystem som stiller bestemte krav til bærekraft.