Pressemelding 20.09.2021

Werksta styrker sitt tilbud i hovedstadsområdet i Helsingfors gjennom oppkjøpet av Alppilan Autohuolto. Oppkjøpet er gjort av datterselskapet Autoklinikka. Gjennom oppkjøpet vil Werksta øke antall skadeverksteder i Helsingforsregionen til totalt tolv. Samtidig, midt i transformasjonen i bilindustrien, utvider Werksta sitt fabrikksamarbeid for flere bilmerker.

Werkstas datterselskap Autoklinikka-yhtiöt Oy, som er en ledende aktør i bilskadebransjen i Finland, styrker sitt servicetilbud ved å kjøpe Alppilan Autohuolto Oy. Alppilan Autohuolto er en velkjent og respektert bilservicekjede med full service på tre steder og mer enn 20 års driftshistorie. Alppilan Autohuoltos enheter er merkeautoriserte servicesentre, godkjent av ledende bilprodusenter (Mercedes Benz, Volkswagen, Škoda, Renault, Toyota, Dacia, Hyundai, Isuzu, Peugeot, Citroën og Suzuki), og tilbyr service- og reparasjonstjenester samt tjenester knyttet til servicekontrakter. Selskapets verksteder ligger i Alppila, Pitäjänmäki og Konala. I tillegg til service, tilbyr Alppilan Autohuolto sine kunder skadereparasjon og dekkhotelletjenester.

– Vi har samarbeidet med Alppilan Autohuolto i lang tid, og selskapet er godt kjent for oss. Utgangspunktet for begge organisasjonene er kundefokus. Av denne grunn tror vi at vi sammen kan betjene våre kunder i Helsinki storbyområde enda bedre, sier Patrik Puskala, administrerende direktør i Werkstas finske datterselskap Autoklinikka.

– Bilindustrien gjennomgår en transformasjon, det mest synlige er elektrifisering, endringer i den tradisjonelle bilhandelen og veksten av spesialiserte aktører. Du kan se at bilfabrikkene vil øke sin egen rolle i forsyningskjeden i fremtiden og jobber for å komme nærmere sluttkundene. Med dette oppkjøpet vil vi utvide fabrikksamarbeidet med flere nye merker, fortsetter Puskala.

Grunnleggeren av selskapet, Taneli Hakkarainen, var eneeier av Alppilan Autohuolto før salget til Autoklinikka. Etter transaksjonen vil servicedelen til Alppilan Autohuolto fortsette under eget navn og Hakkarainen vil fortsatt lede virksomheten.

– Jeg har utviklet Alppilan Autohuolto sammen med vårt utmerkede personale i mer enn 20 år. I løpet av denne tiden har Alppilan Autohuolto vokst til den ledende private aktøren i storbyområdet i Helsingfors, med fokus på service og reparasjoner. Det var veldig viktig for meg å finne en god kjøper for selskapet. Autoklinikka var det primære alternativet, og jeg er glad for at vi sammen kan utvikle virksomheten til et nytt nivå, sier Hakkarainen.


MER INFORMASJON:

Ta kontakt hvis du har spørsmål
Administrerende direktør Catherine Sahlgren
Tel: +46 70 985 85 03, E-post: catherine.sahlgren@werksta.se

Patrik Puskala, VD Autoklinikka
Tel: +358 50 594 4085, E-post: patrik.puskala@autoklinikka.fi

Georg Risheim, Leder Werksta Norge
Tel: +47 908 48 770, E-post: georg.risheim@werksta.no

 

Werksta er Nordens ledende verkstedkjede med over 70 verksteder i Sverige, Finland og Norge. Gruppen sysselsetter 800 fagfolk og omsatte for mer enn 1,2 milliarder svenske kroner innen 2020. Werksta ønsker å være førstevalg for forsikringsselskap og bilister når bilen blir skadet. Selskapets mål er å oppnå den beste kundetilfredsheten i bransjen.

Alppilan Autohuolto er den ledende private, merkefokuserte aktøren i Helsinki storbyområde, med merker som Mercedes Benz, Volkswagen, Škoda, Renault, Toyota, Dacia, Hyundai, Isuzu, Peugeot, Citroën og Suzuki. Selskapets omsetning er estimert til rundt 13 millioner euro i år, og det sysselsetter 80 fagfolk innen sitt felt. Hvert år betjener Alppilan Autohuolto omtrent 30 000 kunder på sine tre lokasjoner i hovedstadsområdet i Helsingfors.