Pressemelding 12.10.2021

Werksta fortsetter å ekspandere i Norge gjennom oppkjøpet av Follo Bilskade AS, som driver et skade- og lakkverksted på Ski i Follo.

Werksta, som er en ledende aktør i bilskadebransjen i Norden, styrker sitt servicenettverk i Norge ved å kjøpe Follo Bilskade AS. Bedriften ble etablert i 1991 og holdt i mange år til på Ås under navnet Ås Karosseri og Lakk AS. Follo Bilskade flyttet til nye lokaler på Ski i 2019, hvor verkstedet foretok en omfattende fornyelse og modernisering og doblet verkstedkapasiteten. Selskapet har 7 ansatte, omsetter for ca 10 millioner i året og vil endre navn til Werksta Follo.

– I de årene vi har drevet på, har vi alltid levert god kvalitet og hatt veldig fornøyde kunder. På kvalitetsmålinger utført av NAF, har vi 2 ganger vært Norges beste skadeverksted og har alltid ligget på topp i Norge. Vi er glade og stolte over den gode utviklingen vi har hatt de siste årene. Samtidig ser vi at dersom fremgangen skal fortsette, er vi avhengige av å være en del av et større partnerskap for å ha muligheten til å fortsette å investere i utstyr, systemer og utdanning for våre ansatte. Derfor føles det riktig å overlate stafettpinnen til Werksta nå, sier Rune Nilsen som er eier og daglig leder for Follo Bilskade.

– Bilindustrien gjennomgår en transformasjon, det mest synlige er elektrifisering, endringer i den tradisjonelle bilhandelen og veksten av spesialiserte aktører. Gjennom Werkstas nordiske nettverk, kan vi nå dele kunnskap, ressurser og erfaringer på tvers av landegrensene og i Norge.
Werksta har nå totalt syv verksteder i Norge og ambisjonen er å fortsette å vokse, både gjennom oppkjøp og ved å starte nye verksteder. Follo Bilskade bidrar til å øke kapasiteten vår, og øker vårt geografiske område, sier Georg Risheim, landssjef for Werksta Norge og fortsetter.

– Follo Bilskade har et godt omdømme i bransjen og er kjent for å levere kvalitet og høy kundetilfredshet. Utgangspunktet for begge selskapene er kundefokus, og vi tror at vi sammen kan betjene våre kunder i Follo enda bedre. Vi kjøper et godt drevet verksted som har potensiale for videre utvikling. Samtidig er de viktige bærebjelkene på plass, som flinke fagfolk, moderne lakkanlegg og et bærekraftsfokus som vi ser gjennom Miljløfyrtårn-godkjenningen som allerede er på plass. Vi ser frem til å få Rune og teamet hans med på laget!

– Vår strategi er å fortsette å vokse videre i Norden gjennom både organisk vekst og oppkjøp. Follo Bilskade er Werksta nr. 80, og er en viktig brikke for oss, akkurat som vårt oppkjøp av finske Alppilan Autohulto i september, og Skadeverkstad Uppsala tidligere i oktober avslutter Georg Risheim.

 

Mer informasjon:

Ta kontakt hvis du har spørsmål
Landssjef Werksta Norway, Georg Risheim
Tel: +47 908 48 770, E-post: georg.risheim@werksta.no

 

Werksta er Nordens ledende verkstedkjede med over 80 verksteder i Sverige, Finland og Norge. Gruppen sysselsetter 800 fagfolk og omsatte for ca. 1,4 milliarder svenske kroner i 2021. Werksta ønsker å være førstevalg for forsikringsselskap og bilister når bilen blir skadet. Selskapets mål er å oppnå den beste kundetilfredsheten i bransjen.