Pressemelding 24.09.2020

Werksta, som er spesialister på skadereparasjon av biler, utførte en Parker sikkert-undersøkelse. I den fremkommer det at mer enn hver fjerde nordmann har bulket mens de har parkert. En enkel måte å redusere antall ulykker på parkeringsplasser på, er å parkere bilen slik at fronten vender mot den retningen man skal kjøre ut.

Ifølge en fersk undersøkelse utført av Werksta blir det ofte bulker under parkering. 26 % av mennene og 24 % av kvinnene har bulket på en parkeringsplass. I nabolandet Finland er antallet enda høyere: nesten 60 % av finnene har bulket under parkering.

Werksta vil øke bilistenes bevissthet om sikker parkering, og har derfor valgt den siste lørdagen i september, den 26.9, til Parker sikkert-dagen.

– På årets Parker sikkert-dag vil vi særlig fremheve en enkel måte å redusere antall ulykker på ved parkering: rygge inn. Det lønner seg å alltid parkere slik at fronten på bilen er rettet mot den retningen man skal kjøre ut, sier Werkstas konsernsjef Catherine Sahlgren, og fortsetter:

– Dette krever at man rygger inn på det oppmålte parkeringsfeltet når man kommer til parkeringsplassen, eller at det er mulig å kjøre gjennom et tomt felt. Til gjengjeld blir det mye enklere og sikrere å forlate feltet.

Husk å ta ansvar

Ifølge undersøkelsen angir 61 % av nordmenn at de regelmessig parker bilen slik at den peker i kjøreretningen

– Dette er et flott resultat. Det beste vi har sett i alle nordiske land som var involvert. Imidlertid er det fortsatt en tredjedel av nordmenn som ikke parkerer på den tryggeste måten.

Hvis det likevel skulle skje en ulykke på parkeringsplassen, lønner det seg ikke å la være å reparere bulkene fordi man er redd for at det det vil ta mye tid med skadetakseringen.
– Nå kan du også gjøre skadetakseringen digitalt. Alt du trenger å gjøre er å sende inn bilder av bilskaden din via nettstedet vårt. Bildene hjelper oss med å estimere omfanget og kostnaden for reparasjonen, sier Sahlgren.

SynoInt utførte undersøkelsen på Werkstas vegne i september i form av en omnibusundersøkelse. Mer enn 1000 nordmenn svarte på undersøkelsen. Utvalget var demografisk representativt for befolkningen.

MER INFORMASJON:

Ved spørsmål, tak kontakt med Catherine Sahlgren, konsernsjef Werksta Nordic,
Tel: + 46 (0) 70 985 85 03, E-post: catherine.sahlgren@werksta.com

Werksta er Nordens ledende skadeverkstedskjede med over 60 verksteder i Sverige, Finland og Norge. Konsernet sysselsetter 700 fagfolk, og omsatte for over 1,1 milliarder kroner i 2019. Werksta vil være forsikringsselskapenes og bilistenes førstevalg når bilen skades, og selskapets mål er å oppnå den beste kundetilfredsheten i bransjen.