Blogg 15.12.2020

Det er tid for frostnetter og isete frontruter som skaper irritasjon for bilister igjen. Smarte triks, som å smelte isen på frontruten med varmt vann, kan høres lurt ut, men bør absolutt unngås. Varmt vann på frontruten kan til og med få ruten til å sprekke.

Forskjellige tips og triks for bilister deles hele tiden på forskjellige nettforum. Ett av det mest populære og aktuelle emne er frosne bilruter, som for mange er en daglig utfordring der smarte tips verdsettes høyt. I dette tilfellet er det imidlertid bedre å holde seg til det tradisjonelle, ettersom eksperimentering fort kan vise seg å bli dyrt.

Glem snarveiene – stol på isskrapen

Mange bilister har utvilsomt kommet over tips som sier at isete frontruter kan smeltes med varmt vann eller en flaske med varmt vann. Selv om disse metodene faktisk smelter isen raskt, fryser vannet fort i lavere temperaturer, noe som gjør isskrapen til den eneste sikre metoden.

Det er også en annen risiko ved bruk av varmt vann. Hvis det for eksempel er en liten steinsprutskade i ruten og den utsettes for plutselig temperaturendring, kan det føre til en sprekk, eller i verste fall, en ødelagt frontrute. Dette er definitivt derfor et tips du bør unngå å følge.

Isskrapen og børsten er helt klart den mest effektive og trygge måten å fjerne is og snø fra bilvinduene på. Det er imidlertid viktig å sørge for at isskrapen er i god stand og at det ikke er mye skitt på ruten, slik at du unngår riper. Et annet vanlig syn er biler hvor det bare er skrapet et lite hull som sjåføren kan se ut av. Det er en grunn til at frontruten er så stor, og det er livsviktig å sørge for at det ikke er noen hindringer i sikten før man kjører ut på veien. Det gjelder også side- og bakvinduer i tillegg til speiler.

Enkelte frontruter har innebygde varmetråder, noe som i tillegg til skraping, holder glasset klart. Det er svært effektivt, og smelter isen raskt fra ruten.

Dugg på rutene kan være et tegn på skade

I tillegg til is, snø og sludd, hender det at rutene dugger. Dette kan skyldes fuktighet inne i bilen som fører til kondens på glasset.

Hvis du opplever at rutene dugger ofte og mye, er det sannsynligvis noe galt med bilen. Friskluftfilter kan være tett / fuktig eller at det er en vannlekkasje, kan også være fuktige klær eller utstyr du kan ha etterlatt i bilen. Sjekk at det ikke er fuktighet under gummimattene. Tilførsel av fuktighet kan forhindres hvis du slår snøen av skoene før du går inn i bilen. Du bør imidlertid unngå å bruke dørterskelen til å fjerne snøen, for å unngå skade på lakken.

Når vi snakker om skader, må du unngå å la små bulker i bilen eller sprekker i frontruten forbli ubehandlet lenge. Du kan alltid besøke Werksta for en skadetaksering, selv uten å gjøre en avtale på forhånd. Vi er også alltid her for å hjelpe deg. Ring vår Kundeservice på tel. 800 25 161.

Vi ønsker deg god sikt på vinterveiene

Georg Risheim, Leder Werksta Norge